Wat is crème fraiche?
Crème fraiche komt van het frans en betekend verse room. Het is aangezuurde room en bestaat uit 30% melkvet. Het wordt meestal gemaakt van koemelk, maar kan ook gemaakt worden van geitenmelk. Crème fraiche wordt vooral gebruikt bij warme gerechten, omdat het een hoog vetgehalte heeft, waardoor het niet snel gaat schiften. Maar je kan de crème friache ook in koude gerechten gebruiken.
Arla crème fraiche
In de Arla crème fraiche zit room, lactase en melkzuurbacteriën. Het is 100% natuurlijk zuivel. De Arla crème fraiche is gemaakt van koemelk. De Arla crème fraiche kan je gebruiken in koude en warme gerechten. Het heeft een lekkere volle en romige smaak, heerlijk in gerechten.
Minusl Schmand
Schmand van het merk Minusl is crème fraiche. Het is gemaakt van room en lactase. Room komt van de melk. Minusl Schmand kan je gebruiken in koude en warme gerechten. Het maakt het gerecht romiger en is voller van smaak.
AH crème fraiche
AH creme fraiche is gemaakt van haver en is dus 100% plantaardig. Dit is een product die je kan gebruiken als je lactose-intolerant bent of zelfs een koemelkallergie hebt. De AH crème fraiche kan je net als andere crème fraiche gebruiken in koude en warme gerechten. De ingrediënten die in de AH crème fraiche zitten zijn: water, plantaardige olie (raap, kokos), glutenvrije haver, aardappelzetmeel, aardappeleiwit, gemodificeerd maïszetmeel, voedingszuur (appelzuur [E296]), zout, cultuur.